Vakmanschap
 
Vakmanschap en persoonlijk advies bij Meubelstoffeerderij Dokkum

Met eigen ogen uw oude stoel zien veranderen in opnieuw een ‘pronkje’, bij Meubelstoffeerderij Dokkum aan de Hanspoort kan het. Daar staat al sinds 1983 de deur wagenwijd en gastvrij open, zodat niet alleen van het vakmanschap maar ook van het persoonlijk contact kan worden genoten. 

Ouders Wiebren en Anneke staan eigenaar en zoon Rienk Kooistra nog dagelijks bij in de speciaalzaak. Voor een prijsopgave bij u thuis of het thuisbezorgen van uw opnieuw beklede bank of stoel kunt u Wiebren treffen. Anneke is van de inkoop en verkoop en ‘stript’ uw meubel netjes van zijn oude bekleding. Het ‘grote’ werk is echter voor Rienk. En die geniet daar ook alweer bijna dertig jaar van. 

,,Wij kunnen in principe alles bekleden waar stof of leer op zit”, vertelt hij enthousiast. ,,Stoelen en banken, maar ook het interieur van caravans en boten. Af en toe komt er iets bijzonders voorbij, zoals een buddyseat van een motor, een koets of een preekstoel.” 

Moeder Anneke vertelt over de vele soorten stoffen, kleuren en patronen waaruit klanten kunnen kiezen. ,,We hebben wel 700 staalboeken liggen, de keuze is enorm. En de klant is koning. Maar wij adviseren waar nodig.” Ze vervolgt: ,,Dat is enorm leuk om te doen. Soms zitten we hier met z’n allen op de grond, met de klant en de boeken om ons heen.” 

De zaak ademt historie, expertise en vooral ook: passie, werkplezier. ,,We hebben fantastisch mooi werk en we kunnen bijna alles”, vat Rienk krachtig samen. ,,We zijn open van maandag tot en met vrijdag en op afspraak. Wees welkom!”